Prima şedinţă cu acţiuni Air Claim la bursă: 55 mil. lei capitalizare după un „raliu“ de 99,7% al acţiunilor faţă de plasamentul privat şi 8 mil. lei tranzacţii

Autor: Tibi Oprea 26.07.2021

Un acţionar semnificativ, vânzări de 1 mil. lei chiar în prima zi.

Air Claim, companie care facili­tează obţinerea de despăgubiri pentru pasagerii transportului aerian, a încheiat prima şedinţă de tranzacţionare la Bursa de Valori Bucureşti, cea din 23 iulie, la o capitalizare de 54,6 milioane de lei, în contextul în care acţiunile CLAIM au înregistrat un avans de 99,7% faţă de preţul din plasamentul privat, de la 6,21 lei la 12,4 lei pe unitate, potrivit datelor agregate de ZF de la BVB.

„Ştiam că piaţa de capital aduce multe avantaje însă am fost surprinşi să vedem câte uşi deschide cu adevărat. Ca urmare, am negociat parteneriate prin care ne oferim serviciile către mai multe bănci din România; am discutat cu unele dintre cele mai mari aeroporturi din Europa având ca perspectivă implementarea unor puncte de prezentă fizică a Air Claim în terminalele acestora; am creat o aplicaţie pentru telefon; am încheiat un parteneriat în vederea dezvoltării unei criptomonede; însă cel mai important, am ajuns cu o echipă pe aeroportul Otopeni“, a declarant Mihail Coteş în ziua listării.