Emisunea ZF Deschiderea de astăzi. Alexandru Voicu, CEO Certinvest: Rămânem optimişti cu privire la sectoarele financiar, industrial şi consum discreţionar. Pe piaţa locală, aşteptări pozitive pentru Banca Transilvania, BRD, Sphera Group, Purcari, MedLife, TeraPlast

Autor: Tibi Oprea 26.07.2021

Alexandru Voicu, director general al societăţii de administrare de investiţii Certinvest, care admi­nistrează active nete de 44,3 mil. lei, afirmă că este optimist în con­tinuare în ceea ce priveşte sectoa­rele con­sum discre­ţionar, industrial şi fi­nanciar.

„În continuare rămâ­nem optimişti cu privire la sectoarele economice care au cel mai mult de câştigat de pe urma redeschiderii economiilor, şi anume consum discreţionar, indus­trial şi financiar. În acest context, putem menţiona primele rezultate ale sezonului de raportări pe al doilea trimestru din SUA, care au fost peste aşteptările pieţei. Preţurile acţiunilor tind pe termen lung spre fluxurile de capital viitoare generate de entităţile juridice pe care le reprezintă şi asta înseamnă că inflaţia la majo­ritatea companiilor va re­zulta în profituri peste aşteptări, bineînţeles la companiile care pot plasa costurile către consu­ma­tor, spune Voicu.

„Momentan, peste 95% din companiile listate au menţionat că sunt confortabile cu acest mecanism de transmisie.“