După incidentul de la Petromidia, kazahii de la KMG vin cu altă recomandare de vot pentru acţionarii Rompetrol Rafinare dintre cele şase opţiuni de reducere a capitalului social, respectiv cu 1,75 mld. lei. Acţiunile, minus 5% vineri

Autor: Tibi Oprea 26.07.2021

Rompetrol Rafinare (simbol bursier RRC), operatorul rafinăriilor Petromidia Năvodari şi Vega Ploieşti, a anunţat vineri la Bursa de Valori Bucureşti că acţionarul kazah KMG International NV, cu o participaţie de 48,1% la companie, a prezentat un proiect de hotărâre prin care li se recomandă investitorilor să voteze pentru a doua opţiune de la punctul patru de pe ordinea de zi a Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor din 6/9 august 2021, care prevede reducerea capitalului social cu suma de 1,76 mld. lei, astfel încât la 31 decembrie 2020 valoarea contabilă a acţiunilor RRC să fie egală cu valoarea nominală a acestora.

Dacă această propunere va trece de votul acţionarilor, capitalul social ar urma să fie redus de la 4,41 mld. lei la 2,66 mld. lei prin reducerea numărului de acţiuni cu 17,55 de miliarde de acţiuni, până la 26,56 de miliarde de acţiuni.  Al doilea cel mai mare acţionar al companiei este statul român, prin Ministerul Energiei, care are un pachet de 44,7% din numărul de acţiuni.