Evergent Investments încheie cu Raiffeisen Centrobank un contract pentru asigurarea lichidităţii acţiunilor

Autor: Tibi Oprea 26.07.2021

Evergent Investments (simbol bursier EVER), cea mai mare societate dintre cele cinci în termeni de capitalizare (1,33 mld. lei), a anunţat luni la Bursa de Valori Bucureşti că a încheiat un contract de prestări servicii de Market Maker cu Raiffeisen Centrobank AG, în vigoare de la 26 iulie 2021 până la data de 31 decembrie 2022, cu posibilitate de prelungire.

“Strategia Evergent Investments se bazează pe alocarea resurselor, astfel încât să dezvolte compania şi să asigure satisfacerea intereselor acţionarilor săi. Imbunătăţirea lichidităţii şi reducerea volatilităţii sunt beneficii pentru acţionarii Evergent Investments şi creează oportunităţi pentru potenţialii investitori”, a declarat Cătălin Iancu, Director general adjunct al Evergent Investments

Contractul are în vedere creşterea lichidităţii acţiunilor EVER şi scăderea volatilităţii acestora pe piaţă.

„Începerea activităţii de Market Making al Emitentului pentru acţiunile EVER este un nou pas prin care întărim angajamentul continuu al Raiffeisen Centrobank şi angajamentul faţă de piaţa de capital din România. Apreciem încrederea acordată companiei noastre şi expertizei noastre”, a spus Günther Kornfellner, Equities & Derivatives Trader, Raiffeisen Centrobank.

Numărul total al instrumentelor financiare listate la BVB care beneficiază de serviciile de Market Maker al Emitentului ajunge astfel la 13, dintre care 12 acţiuni şi o emisiune de obligaţiuni.

Acţiunile EVER înregistrează de la începutul anului un avans de 6,4%, pe fondul unor tranzacţii de 144,4 mil. lei, arată datele BVB.

Raiffeisen Centrobank se află pe locul 10 în topul celor mai activi intermediari de la bursa românească, cu o cotă de piaţă de 2,08% în 2021. Brokerul a intermediat de la începutul anului tranzacţii în valoare de 381,8 mil. lei.