Lecţiile lui Alex Morar, cel mai puternic român din real estate, la plecarea din NEPI-Rockcastle: Contează ca echipa ta să aibă acelaşi ţel ca şi tine

Autor: Bogdan Alecu 27.07.2021

Decizia de a vinde portofoliul de birouri către AFI Europe într-o tranzacţie de peste 300 mil. euro a fost una bună, astfel încât compania avea cash într-o perioadă în care lichiditatea era importantă.

Alex Morar, cel mai puternic executiv român din piaţa imobiliară europeană, care conduce de la Bucu­reşti un portofoliu de aproape 6 mi­liarde de euro format din malluri, centre comerciale şi centre logistice la nivelul Europei Centrale şi de Est spune că „secretul“ performanţei stă în echipa de management, iar aceasta trebuie să aibă acelaşi scop pentru a permite dezvoltarea companiei.

„Contează ca în primul rând tu să tratezi oamenii în acelaşi mod în care vrei şi tu să fii tratat, iar echipa ta să aibă acelaşi ţel pe care îl ai şi tu. Dincolo de asta sunt trei elemente care contează foarte mult – «trans­pira­ţie, inspiraţie şi ambiţia»“, a spus Alex Morar, CEO al NEPI-Roc­kcas­tle, cel mai mare proprietar de mall­uri din România. El deţine de şase ani deţine funcţia de CEO, întâi pen­tru NEPI din 2015 după care pentru NEPI-Rockcastle, iar acum a decis să se retragă pen­tru a se de­dica unor proiecte personale.