Compania care deţine brandul Allview încheie prima zi la bursă la 150 mil. lei capitalizare: preţ de 135 lei pe acţiune şi tranzacţii de 2,5 mil. lei. Potrivit unor surse din piaţă, Allview va anunţa în zilele următoare achiziţia unui pachet de acţiuni într-o companie de tehnologie

Autor: Tibi Oprea 27.07.2021

Visual Fan (simbol bursier ALW), compania care de­ţine brandul de dispozitive electronice Allview, a încheiat prima şedinţă de tranzacţionare la Bursa de Valori Bucureşti, cea din 26 iulie 2021, la preţul de 135 de lei pe acţiune, sub cel de 140 de lei la care au fost vândute acţiunile în plasamentul privat care a precedat listarea, respectiv la o capitalizare de 150 de milioane de lei.

„Vizăm derularea recurentă de operaţiuni de majorare de capital prin intermediul Bursei, atât prin aport, cât şi prin distribuţii de acţiuni gratuite, care vor conduce şi la creşterea free-float-ului, dar vor susţine şi dezvoltarea companiei, concomitent cu asigurarea unui nivel de motivare ridicat pentru investitori. Practic, creşterea free-floatului va fi o consecinţă firească a strategiei de creştere pe care o avem. În acelaşi timp, la acest moment, nu urmăresc o creştere a free-float-ului prin vânzarea unor pachete de acţiuni“, a declarat Lucian Peticilă, fondator şi director general al Allview, pentru Ziarul Financiar.