Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Alin Brendea, Prime Transaction: Mă aştept ca rezultatele din S1/2021 să surprindă pozitiv pieţele, iar la finalul sezonului de raportări să vedem din nou o reluare a trendului ascendent

Autori: Eduard Ivanovici , Liviu Popescu 27.07.2021

♦ Perioada de raportări financiare aferente S1/2021 ale marilor companii listate a început oficial luni 26 iulie, odată cu TeraPlast Bistriţa.

Alin Brendea, director general adjunct al Prime Transaction, a fost prezent luni 26 iulie 2021 în cadrul emisiunii ZF Deschi­derea de Astăzi, unde a afirmat că se aşteaptă la rezultate bune de la marile companii listate în primul semestru din 2021, care se vor transpune într-o reluare a trendului ascendent.

„Din punctul meu de vedere, «armura» care a construit trendul acesta impresionant de creştere din ultimul an şi jumătate pe burse este intactă, aşa că trendul poate continua în acest sens. Însă, având în vedere că suntem în zona de maxime ale pieţelor, investitorii vor fi prudenţi şi vor aştepta să ceară rezultatele financiare pentru a se convinge că piaţa este în concordanţă şi cu ceea ce anunţă emitenţii. Probabil vom mai aştepta până când vor fi disponibile aceste date, fiind o perioadă cu prudenţă şi cu activitate mai redusă pe burse, ceea ce am văzut şi în ultimele şedinţe. Aşteptarea mea este că aceste rezultate vor fi bune, vor surprinde pozitiv pieţele, iar la finalul sezonului de raportări vom vedea din nou o reluare a trendului ascendent. Până atunci, referindu-mă la perioada lunii august, vom avea anumite corecţii, cum am avut şi în ultima săptămână, dimensiunile nefiind însă foarte mari“, spune Alin Brendea.