După Afaceri, revista de lifestyle a ZF: Alina Stanca, absolventă a unor cursuri de design vestimentar la Milano, a pus la bătaie 80.000 de euro pentru un brand propriu de modă, creat la Constanţa

Autor: Alina-Elena Vasiliu 28.07.2021

Cu 40.000 de euro pentru echipamente şi pentru site, apoi alţi 40.000 de euro pentru a susţine afacerea în primii ani, ea a pus bazele atelierului ei din Constanţa.

Alina Stanca a lucrat vreme de cinci ani într-un atelier de design vestimentar şi a absolvit secţia de Fashion Design la Institutul European de Design din Milano, unde aproximativ 10.000 de studenţi învaţă anual tainele croitoriei moderne. După aceste experienţe acumulate, a revenit în ţară şi a pus bazele Future Planet of Style, un brand avangardist de modă cu influenţe urbane, dar şi cu vibraţii romantice, scrie revista lunară de lifestyle de lux După Afaceri Premium.

„Totul a pornit din pasiune, transformându-se apoi în business. Este pasiunea de a face haine cusute cu grijă din materiale atent alese. Am fondat businessul prin accesarea de fonduri nerambursabile“, povesteşte Alina Stanca.