Topul judeţelor cu cele mai mari subscrieri din asigurări generale în 2020

Autor: Mircea Nica 28.07.2021

Bucureşti-Ilfov are peste 40% din subscrierile pe asigurări generale, urmat de Timiş şi Cluj. Covasna, Mehedinţi şi Tulcea, la coada topului.

Piaţa asigurărilor generale, care reprezintă mai bine de 80% din volumul total al subscrierilor la nivelul întregii pieţe a asigurărilor locale, are o concentrare semnifica­tivă a volumului de prime subscrise în Bucureşti-Ilfov, de peste 3,76 mld. lei, însemnând peste 40% din pri­me­le brute subscrise pe zona asigu­rărilor generale, conform datelor Auto­rităţii de Supraveghere Finan­ciară (ASF).

Timiş este al doilea judeţ din topul subscrierilor, cu un volum al primelor brute subscrise de 377 mil. lei, urmat de Cluj cu un nivel al sub­scrierilor de 351 mil. lei în anul 2020.

La polul opus, analizând distri­buţia geografică a volumului de prime subscrise pe zona asigurărilor generale, se observă cum în judeţe precum Covasna şi Mehedinţi, care au înregistrat cele mai mici volume ale subscrierilor pe asigurări gene­rale, respectiv 42 mil. lei, se află la o diferenţă de 9 ori mai mică faţă de judeţul Timiş şi de 90 de ori mai mică faţă de Bucureşti-Ilfov.

Cinci judeţe au sub 50 mil. lei subscrieri a asigurărilor generale, în timp ce, în afară de Bucureşti-Ilfov, volumul subscrierilor pe zona asigurărilor generale se află în intervalul 42 mil. lei şi 377 mil. lei.