Premierul Cîţu anunţă măsuri de relaxare de la 1 august. ”Relaxare este un cuvânt puternic astăzi, pentru că nu se relaxează foarte mult aceste măsuri”

Autor: Gabriel Pecheanu 28.07.2021

Activităţie cultural-artistice şi de divertisment organizate în spaţii deschise vor putea fi organizate cu participarea a cel mult 75.000 de persoane, anunţă premierul Florin Cîţu, care prezintă măsurile de reaxare care vor intra în vigoare de la 1 august.

„Am aprobat măsurile de relaxare a restricţiilor de la 1 august. Relaxare este un cuvânt puternic astăzi, pentru că nu se relaxează foarte mult aceste măsuri. Unele dintre ele sunt menţinute Aş menţiona activităţie cultural-artistice şi de divertisment organizate în spaţii deschise cu participarea a cel mult 75.000 de persoane în localităţile cu incidenţă mai mică sau egală cu 2 la mie. Este foarte important. Iar o condiţie importantă e că participanţii trebuie să fie vaccinaţi, trecuţi prin boală sau testaţi”, anunţă Florin Cîţu.

Potrivit premierului, competiţiile sportive organizate în spaţii închise sau deschise sunt permise cu spectatori până la capacitatea de 75% din capacitatea maximă a spaţiului, cu respectarea unei distanţe de minium un metru între persoane şi dacă incidenţă e mai mică sau egală cu 2 la mie.

„Activităţile din baruri, cluburi şi săli de jocuri până la capacitatea maximă a spaţiului în intervalul 05.00-02.00. Rămâne ora 02.00, nu am prelungit, dacă incidenţa de mai mică sau egală cu 2 la mie, doar pentru persoanele vaccinate”, conchide Cîţu.