Maria Desmirean, Promateris: Este o efervescenţă mare în industria ambalajelor vizavi de directiva care interzice zece obiecte din plastic printre care tacâmurile şi paiele. Am achiziţionat o serie de echipamente şi suntem în teste pentru realizarea unor filme de specialitate destinate industriei cărnii şi celei a brânzeturilor

Autori: Alina-Elena Vasiliu , Cristina Bellu 29.07.2021

Compania produce ambalaje realizate din materiale regenerabile, biodegradabile şi compostabile şi are o fabrică în Buftea, lângă Bucureşti, unde produce alternative sustenabile la plasticul de unică folosinţă.

Producătorul de ambalaje biodegradabile Promateris (fost Prodplast) testează noi produse pe care vrea să le fabrice pentru a fi folosite în ambalarea anumitor categorii de produse alimentare.

„Am achiziţionat o serie de echipamente şi suntem în teste pentru realizarea unor filme de specialitate destinate industriei cărnii şi celei a brânzeturilor”, a spus Maria Desmirean, membru al boardului Promateris, la videoconferinţa ZF Economia verde, dedicată reciclării.