O nouă generaţie de pensiuni prinde contur: în Ardeal pot fi găsite proprietăţi cu terenuri de 2.500-3.000 mp cu preţuri între 25.000 şi 45.000 de euro

Autor: Alina-Elena Vasiliu 01.08.2021

Întoarcerea privirii spre turismul local a im­pulsionat dezvoltarea pensiunilor boutique în zonele montane, astfel că interesul pentru proprietăţile care se pretează unor astfel de proiecte este în creştere.

„În Ardeal pot fi găsite proprietăţi cu terenuri mari de 2.500-3.000 de metri pătraţi la preţuri foarte variate, de la 25.000 de euro la 40.000-45.000 de euro, în funcţie de gradul de locuire al satului şi starea de fapt a imobilului“, spune Daniel Crainic, director de marketing al platformei Imobiliare.ro.

În sate, în general, proprietăţile sunt foarte ieftine, la preţul unei maşini medii, uneori chiar şi mai jos, adaugă Daniel Crainic. În multe cazuri, ceea ce contează este terenul generos şi potenţialul acestuia, locuinţa efectivă necesitând lucrări ample de amenajare şi recondiţionare.

Pandemia a dus la o creştere semnificativă a cererilor pentru proprietăţi imobiliare în special în zonele mon­ta­ne, de peste 60% comparativ cu nivelul din prepan­de­mie. Apetitul ridicat s-a reflectat şi în tranzacţii şi este vizibil pentru toate tipurile de proprietăţi, fie ele în loca­lităţi limitrofe Braşovului, localităţi de pe Valea Prahovei sau localităţi de tip sat montan.