Raiffeisen Bank a făcut profit de 397 mil. lei în S1/2021, plus 42%. Activele totale au crescut la 54 mld. lei, cu 18% an/an. Steven van Groningen, CEO: Suntem preocupaţi să susţinem clienţii şi revenirea economiei

Autor: Cristina Bellu 30.07.2021

Steven van Groningen, CEO al Raiffeisen: Am înregistrat o creştere foarte bună a portofoliului de credite. Am crescut pe toate segmentele de clienţi, cu un vârf de 21% creştere pentru IMM-uri. Am reuşit mentinerea profilului de risc al băncii la niveluri sănătoase.

Raiffeisen Bank, subsidiara de pe piaţa locală a grupului austriac cu acelaşi nume, a încheiat primul semestru (S1) din 2021 cu un profit net de 397 mil. lei, în creştere cu 42% faţă de rezultatul obţinut în perioada similară a anului trecut.

Performanţa financiară a fost sus­ţi­nută în principal de nivelul consi­derabil mai mic al costului riscului - pe fondul disciplinei de rambursare a cre­ditelor, susţinută de măsurile luate pen­tru sprijinirea clienţilor, atât de ban­că, cât şi de guvern, dar şi de îmbu­nă­tăţirea evolu­ţiilor macro­eco­nomice şi creşterea cererii solvabile de credite în toate segmentele de cli­enţi, în special IMM, notează raportul financiar al băncii.