Spaniolii de la Mac Puar vor să cumpere ce acţiuni au mai rămas la liber la compania de ascensoare IFMA. Împreună cu Weybridge, companie din grupul Ţiriac, aceştia ar putea ajunge la 100% din IFMA

Autor: Cristina Bellu 30.07.2021

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) şi-a dat acordul  în legătură cu procedura iniţiată de spaniolii de la Mac Puar prin care intenţionează să achiziţioneze 96.441 de acţiuni ale companiei de ascensoare IFMA, adică 0,33% din capitalul social al acesteia.

Oferta publică se va desfăşura în perioada 4-17 august şi va fi intermediată de societatea de brokeraj SSIF Prime Transaction. Valoarea nominală a unei acţiuni este de 0,10 lei, iar preţul de cumpărare este de 0,7000 lei per acţiune, astfel că valoarea totală a pachetului ar urma să ajungă la circa 67.500 lei, potrivit calculelor ZF.

Mac Puar controlează 42,7% din compania IFMA (SOMB), care oferă servicii de montaj şi reparaţii pentru ascensoare, scări şi trotuare rulante, în timp ce Weybridge Mobiliare, companie din grupul Ţiriac, are o deţinere de 56,9%.

În urma tranzacţiei, cele două companii ar putea ajunge la o deţinere de 100% din IFMA, companie cu 20 mil. lei capitalizare.

Acţiunile SOMB se tranzacţionează pe segmentul alternativ AeRO de la BVB pe rulaje scăzute.

Următorul proiect al Ţiriac Imobiliare ar putea fi „Ansamblul Rezidenţial Grant“. Proiectul Grant al lui Ţiriac va fi construit pe terenul fostei Întreprinderi de Fabricaţie şi Montaj Ascensoare IFMA, amplasat în apropierea podului Grant şi a zonei Orhideea, cel mai nou pol de birouri al Capitalei.