Erste, proprietarul BCR, dar şi cel mai mare grup financiar din Europa Centrală şi de Est, a anunţat că a trecut testele de stres ale Băncii Centrale Europene

Autor: Răzvan Botea 30.07.2021

Erste, proprietarul BCR în România, a anunţat vineri seară că a depăşit testele de stres ale Băncii Centrale Europene.

Erste este cel mai mare grup financiar din ECE şi proprietar al Băncii Comerciale Române (BCR), a doua banca ca active din România.

Erste Group a fost supus testului de stres la nivelul întregii UE din 2021 efectuat de Autoritatea Bancară Europeană (EBA), în cooperare cu Banca Centrală Europeană (BCE) şi Comitetul european pentru riscuri sistemice (CERS).

„Erste Group ia act de anunţurile făcute astăzi de EBA cu privire la testul de stres la nivelul UE şi recunoaşte pe deplin rezultatele acestui exerciţiu (...) Rezultatele vor ajuta autorităţile competente să evalueze capacitatea Erste Group de a îndeplini cerinţele prudenţiale aplicabile în situaţii de stres”, transmit reprezentanţii grupului bancar.

 Scenariul de testare a fost stabilit de BCE / CERS şi acoperă un orizont de timp de trei ani (2021-2023) şi nu este o previziune a profiturilor Erste Group, mai anunţă cei de la Erste.