Ministrul Transporturilor anunţă că s-au acordat contractele de construcţie pentru două tronsoane rutiere importante: un segment al autostrăzii A3 şi drumul expres Craiova-Piteşti în valoare de 617 mil. lei

Autor: Răzvan Botea 30.07.2021

Ministrul Transporturilor Cătălin Drulă a anunţat, pe pagina sa de Facebook, că au fost desemnaţi câştigătorii licitaţiei pentru tronsonul Braşov-Făgăraş din autostrada A3 şi pentru drumul expres Craiova-Piteşti.

„Pe tronsonul lung de 31,8 km dintre Coloneşti şi Piteşti, vorbim despre un antreprenor român serios, care lucrează foarte bine şi pe loturile 2 şi 3 ale aceluiaşi proiect şi care a fost desemnat câştigător deja de 2 ori pe acest sector. Să sperăm că a treia oară-i cu noroc şi că licitaţia nu va mai fi contestată din nou”, a scris ministrul Cătălin Drulă.

El nu a menţionat numele constructorului, însă, potrivit Companiei Naţionale de Administrare Rutieră (CNAIR), ofertantul desemnat câştigător a rămas asocierea S.C. SA&PE CONSTRUCT S.R.L. - S.C. SPEDITION UMB S.R.L. - S.C. TEHNOSTRADE S.R.L. (S.C. SA&PE CONSTRUCT S.R.L. - Lider de asociere), cu preţul de 617.080.915,60 lei fără TVA .

Durata contractului este de 36 de luni, din care 12 luni perioada de proiectare şi 24 luni perioada de execuţie a lucrărilor. Perioada de garanţie a lucrărilor ofertată este de 10 ani.

Tronsonul 4 al Drumului expres Craiova – Piteşti are o lungime de 31,88 km.

Pentru tronsonul Braşov-Făgăraş din A3 încă nu au fost anunţaţi public câştigătorii, însă ministrul Drulă a spus că „firma câştigătoare, de asemenea din România, va trebui să proiecteze la cheie totul - adică să completeze studiul de fezabilitate şi să elaboreze proiectul tehnic - astfel încât cei 48 de km ai autostrăzii să fie scoşi la licitaţie în viitor doar pentru execuţie, iar lucrările să se desfăşoare fără blocaje în teren şi surprize neplăcute.”