OMV Petrom, companie care în S1/2021 a livrat 6% din energia consumată local, a înregistrat în contabilitate pierderi speciale de 403 milioane de lei (82 de milioane de euro) venite din vânzarea de energie. Ce s-a întâmplat?

Autor: Roxana Petrescu 02.08.2021

OMV Petrom a pierdut, pe hârtie, 403 mil. lei din contractele la termen de vânzare a energiei: Preţurile se vor ajusta la următoarele contracte

„Elementele speciale cuprind cheltuieli nete în valoare de 403 mil. lei (pierdere) reprezentând în mare parte pierderi temporare din contractele forward de vânzare de energie electrică în Downstream Gas (divizie care grupează zona de vânzare de gaze şi energie electrică - n.red.)”, se arată în raportul semestrial al companiei. OMV Petrom a terminat prima jumătate a anului cu venituri de 10 miliarde de lei, la fel ca în perioada similară a anului trecut, şi cu un profit net de 980 de milioane de lei, cu 13% mai mare faţă de primele şase luni din 2020. În ciuda scumpirii accelerate la energie, gaz şi carburanţi, volumele mai mici vândute, mai ales pe zona de gaze naturale, au menţinut veniturile la un nivel similar cu cel din primele şase luni ale anului trecut.