Aglomeraţie în toate punctele de frontieră din ţară: românii vin şi pleacă în concedii

Autor: Laura Buciu 01.08.2021

Este aglomeraţie în toate punctele de frontieră din ţară, duminică, cele mai solicitate puncte fiind la vămile Giurgiu şi Nădlac 2.

Potrivit Poliţiei de Frontieră, în ultimele 24 de ore s-a înregistrat un trafic crescut în punctele de trecere a frontierei, în special la graniţa cu Bulgaria şi Ungaria, atât pe sensul de intrare, cât şi pe sensul de ieşire din ţară.

Aici poliţiştii de frontieră au dispus măsuri pentru fluidizarea traficului de persoane şi mijloace de transport, prin suplimentarea personalul Poliţiei de Frontieră care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor, precum şi deschiderea suplimentară a arterelor de control până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere.

De asemenea, reprezentanţii I.T.P.F. Oradea, I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei şi I.T.P.F. Giurgiu sunt în contact permanent cu autorităţile de frontieră din Ungaria şi Bulgaria, pentru stabilirea unor măsuri comune, în baza protocoalelor bilaterale, astfel încât controlul de frontieră să se desfăşoare cu operativitate.

În ultimele 24 de ore, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalităţile de control aproximativ 194.800 persoane, cetăţeni români şi străini, cu peste 47.000 mijloace de transport (dintre care 8.400 automarfare). Pe sensul de intrare au fost aproximativ 98.500 persoane cu 22.900 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 96.300 persoane cu 24.100 mijloace de transport.

Frontiera cu Ungaria a fost tranzitată de aproximativ 59.500 de persoane şi 22.000 de mijloace de transport (3.500 automarfare), din care pe sensul de intrare în ţară au fost aproximativ 30.600 de persoane cu 11.600 mijloace de transport şi 2.300 automarfare.

La graniţa cu Ungaria, cele mai tranzitate puncte sunt P.T.F. Nădlac II (se lucrează pe 10 artere şi 2 statii mobile pe sensul de intrare, 6 artere pe cel de ieşire), P.T.F. Borş (se lucrează pe 4 artere pe sensul de intrare, 4 artere pe cel de ieşire) şi P.T.F. Petea (se lucrează pe 5 artere pe sensul de intrare, 4 artere pe cel de ieşire), iar la graniţa cu Bulgaria traficul cel mai intens este prin P.T.F. Giurgiu (se lucrează pe 4 artere pe sensul de intrare, 7 artere pe cel de ieşire).

Poliţiştii de frontieră le recomandă cetăţenilor români şi străini care tranzitează frontiera naţională în această perioadă să folosească toate punctele de frontieră deschise în regim internaţional şi să se informeze cu privire la condiţiile de călătorie în statele de destinaţie şi în cele tranzitate.

La graniţa cu Bulgaria sunt operaţionale 9 puncte de trecere a frontierei în regim internaţional pentru persoane, autoturisme şi camioane, iar la frontira cu Ungaria sunt operaţionale 12 puncte de trecere a frontierei.