ZF Live. Mircea Raianu, University of Marylan. Cum a ajuns un român, profesor în SUA, să scrie o carte despre TATA, unul dintre cele mai mari grupuri industriale din India. Ce părere are el despre America de astăzi şi cum priveşte evoluţia României de la Washington?

Autor: Iulia Apostoiu 03.08.2021

Mircea Raianu, assistant professor la University of Maryland, este autorul cărţii „TATA: The Global Corporation That Built Indian Capitalism“, care va fi disponibilă în Europa din 30 Iulie. Cartea este o analiză istorică, ştinţiifică şi obiectivă a grupului industrial indian TATA, dar de asemenea oferă şi lecţii importante de leadership pentru cei care au un business.

„Este o carte scrisă în mod obiectiv, este o analiză serioasă şi sistematică a grupului, deci nu este un how to manual, poate fi citită ca să se vadă unde s-a greşit în mediul istoric şi social în care ei funcţionau, a produs anumite efecte, orice business care operează în orice context trebuie să îşi dea seama care sunt posibilităţile şi care sunt limitele activităţilor lor“, a declarat Mircea Raianu în cadrul emisiunii de business ZF Live. El a plecat din România în anii 2000, la vârsta de 13 ani, a urmat liceul în SUA şi apoi a făcut facultatea la University of California, Berkeley, urmând apoi un master la Harvard, iar acum este un profesor de istorie la universitatea din Maryland. Cartea „TATA: The Global Corporation That Built Indian Capitalism“, a fost scrisă în şapte ani, dintre care aproximativ doi ani au inclus numai researchul în India.