Volker Raffel a preluat poziţia de CEO al E.ON România, iar Dragoş Bărbulescu conducerea Delgaz Grid, companie membră a grupului german

Autor: Cristina Bellu 02.08.2021

Volker Raffel a preluat conducerea furnizorului de energie electrică şi de gaze naturale E.ON România, companie membră a grupului german E.ON, începând cu data de 1 august.

El îl înlocuieşte pe Manfred Paasch, care s-a retras din funcţia deţinută timp de aproape doi ani în fruntea companiei.

“Ne propunem să consolidăm rezultatele obţinute până acum de grupul E.ON în România, mergând mai departe către obiectivul strategic, acela de a fi o companie dedicată tranziţiei către noua lume a energiei: sustenabilă, digitală şi verde, orientată spre satisfacerea nevoilor clienţilor. Aceasta este misiunea noastră comună”, a spus Volker Raffel.

Cu o vechime de 22 de ani în cadrul E.ON, Volker Raffel este absolvent de studii tehnice universitare, cu specializarea Fizică, precum şi de studii de inginerie în Franţa, cu specializarea Energie şi Energie nucleară.

În ultimii ani a deţinut diverse funcţii de conducere, cea mai recentă fiind de Director pentru Managementul Energiei, Comunicare şi Coordonare la PreussenElektra, compania de energie nucleară a grupului.

În România, a făcut parte din echipa implicată, începând cu anul 2004, în procesul de privatizare a fostei Electrica Moldova, ulterior fiind director general adjunct al companiei de distribuţie până în anul 2008.

Tot de la 1 august, Dragoş Bărbulescu a fost numit director general al companiei de distribuţie a gazelor şi electricităţii Delgaz Grid.

Dragoş Bărbulescu lucrează în cadrul E.ON de 14 ani, iar în ultimii 9 ani a făcut parte din Board-ul companiei şi a îndeplinit şi rolul de CFO.

„Investiţiile reprezintă un capitol extrem de important al strategiei noastre, pentru că nu putem vorbi despre un viitor sustenabil fără reţele inteligente. Pentru acest an este bugetată o creştere considerabilă a investiţiilor, care vor fi cele mai mari din ultimii 16 ani. Aceste eforturi destinate modernizării reţelelor şi creşterii calităţii serviciilor trebuie să continue an de an, inclusiv prin atragerea de fonduri europene pentru finanţarea unor proiecte punctuale”, spune Dragoş Bărbulescu.

Compania anunţă că începând tot de la 1 august,  Mirko Strube devine CFO al E.ON Romania. În plus, acesta va fi responsabil de Digitalizare/ IT, HR şi alte funcţiuni suport, în calitate de director general adjunct al E.ON România.

În urma numirilor, Consiliul Director al E.ON România este format din Volker Raffel (CEO), Mirko Strube (CFO, Digitalizare/ IT, HR şi alte funcţii suport), Claudia Griech (Soluţii Clienţi) şi Dragoş Bărbulescu (Distribuţie) formează Consiliul Director al E.ON România.