Tranzacţia prin care Signal Iduna, liderul pieţei locale de asigurări de sănătate, preia ambele companii ale grupului Ergo în România, analizată de Consiliul Concurenţei

Autor: Cristina Bellu 02.08.2021

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Signal Iduna, companie specializată pe zona asigurărilor de sănătate şi liderul pieţei locale a asigurărilor de sănătate, a semnat un acord în data de 20 mai 2021, privind achiziţionarea companiilor Ergo Asigurări şi Ergo Asigurări de Viaţă, parte din grupul Ergo.

“În conformitate cu prevederile Legii concurenţei nr. 21/1996, această operaţiune este o concentrare economică ce trebuie autorizată de Consiliului Concurenţei. Ca urmare, autoritatea de concurenţă va evalua această tranzacţie în scopul stabilirii compatibilităţii cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege”, spun reprezentanţii Consiliului Concurenţei.

Ergo Asigurări este o compani de asigurări generale înfiinţată în 2007 şi deţine o experienţă atât în aria bancassurance, cât şi în interacţiunea cu partenerii de distribuţie pentru portofoliul de produse de asigurare non-life. Ergo Asigurări de Viaţă este activă pe piaţă din anul 2009, principalul segment de acitivtate fiind reprezentat de asigurările de tip bancassurance.

Signal Iduna este prezentă în România din anul 2008 şi este liderul pieţei de asigurări private de sănătate din ţară. Portofoliul companiei include, de asemenea, şi poliţe de asigurări de viaţă şi de accident. În anul 2020, volumul subscrierilor a ajuns la 129 mil. lei, în creştere cu 27% faţă de anul 2019.

În urma preluării, volumul de prime subscrise pos-tranzacţie pe care Signal Iduna îl va deţine în România va creşte cu 50%.

Ergo va continua să ofere pe piaţa locală servicii extinse de asigurare ce vor include asigurări de locuinţe şi răspundere civilă, sub brandul Signal Iduna.