ZF IT Generation. Start-up Pitch. Emanuel Mărcuş, fondator RaBit – soluţie ERP în cloud: Vrem să ajungem la o evaluare de peste 2 mil. euro

Autor: Ioana Nita 03.08.2021

Investiţiile totale de până acum în proiectul RaBit se situează la circa 400.000 euro.

Start-up-ul local RaBit (Rise a Bit), care a dezvoltat o soluţie de tip ERP (Enterprise Resource Planning) pentru di­gi­talizarea activităţilor şi proceselor de business din cadrul companiilor, şi-a setat ca ţintă pentru perioada următoare să ajun­gă la evaluare de peste 2 mil. euro, după ce la începutul acestui an proiectul a fost evaluat la un milion de euro.

Dezvoltarea soluţiei RaBit a pornit în urmă cu câţiva ani, aceasta fiind lansată într-o primă versiune la final de 2019 şi fiind folosită până acum de peste 100 de companii. Recent, start-up-ul a lansat o nouă versiune a soluţiei şi mizează pe atingerea numărului de 250 de clienţi plătitori la finalul acestui an.

„Din perspectiva clienţilor, ca obiective ar fi două aspecte. Pe de-o parte avem clienţii versiunii în cloud, cei care folosesc soluţia online, iar aici ţinta este să ajungem la 200 de clienţi plătitori până la sfârşitul anului. Pe de altă parte, pe zona on premise, deja suntem în discuţii cu parteneri consultanţi, integratori de soft, cărora le plac softul nostru, viteza de dezvoltare şi care încep să promoveze produsul nostru printre clienţii lor. Ca atare, pe zona on premise sperăm ca la sfârşitul anului să ajungem la aproximativ 50 de clienţi. Din perspectiva evaluării sau din perspectiva produsului, noi anul acesta l-am început cu o evaluare de un milion de euro şi ne dorim să ajungem ca valoare undeva între 2 şi 2,5 milioane de euro, normal că susţinuţi şi de cifre. Acum avem platforma lansată de 10 zile. O să ne dăm seama cam în 2-3 luni de fapt care este valoarea reală pe care putem să o ţintim şi să o promovăm către investitori”, a declarat în cadrul emisiunii ZF IT Generation, la rubrica Start-up Pitch, Emanuel Mărcuş, fondatorul RaBit. Proiectul RaBit s-a desprins de fapt din compania de consultanţă software RiseTech din Cluj-Napoca, iar investiţiile de până acum totalizează 400.000 euro.

„În 2017 am înfiinţat compania RiseTech, companie de consultanţă şi dezvoltare de soft, şi ne gândeam la ideea unui produs, dar nu ştiam exact când va veni momentul. În 2018 am avut această oportunitate când unul dintre proiectele dezvoltate în RiseTech ne-a dat posibi­litatea de a dezvolta acest produs de management de business - sistem ERP.“

„Ideea ne-a venit şi în urma întâlnirilor cu companii din zona de companii mici şi mijlocii şi am observat că erau anumite bariere în ce însemna digitalizarea companiilor, fie din perspectiva financiară, a bugetului, fie din perspectiva resurselor umane necesare implementării unui astfel de soft dau din cauza unor bariere legate de skill-uri digitale. Şi atunci am zis că aceasta este o oportunitate să dezvoltăm o aplicaţie simplă, uşor de implementat şi care să nu necesite foarte mult suport şi perioadă de timp pentru implementare”, a explicat el cum a luat naştere proiectul RaBit.

Soluţia RaBit este de fapt o platformă integrată de management, cu funcţionalităţi multiple şi tehnologii de ultimă generaţie, având rolul de a automatiza, simplifica şi eficientiza procesele implicate în viaţa unei companii. Cu o structură modernă de tip ERP (Enterprise Resource Planning), platforma RaBit este uşor de utilizat, iar odată implementată, oferă un control în timp real al afacerii şi o trasabilitate a tuturor activităţilor implicate. Soluţia se adresează în special IMM-urilor şi se poate aplica în domenii variate.