Incident grav în Capitală: Mal de pământ prăbuşit peste muncitori, în zona Bibliotecii Naţionale. Cel puţin o persoană a murit

Ziarul Financiar 02.08.2021

UPDATE: Unul dintre muncitorii surprinşi de surparea malului de pământ unde lucrau, în zona Bibliotecii Naţionale din Capitală, a fost găsit decedat. 

 

Un mal de pământ s-a prăbuşit, luni, peste muncitori, în zona Bibliotecii Naţionale, în Capitală. Doi dintre ei au fost scoşi, însă al treilea este în continuare prins sub pământ. Şeful echipei spune că ar mai putea fi şi alte victime.

Potrivit ISU Bucureşti - Ilfov, se intervine pentru extragerea mai multor persoane surprinse de prăbuşirea unui mal de pământ în zona Bibliotecii Naţionale.

Doi muncitori au fost scoşi, iar la ora transmiterii ştirii se încearcă extragerea celui de ai treilea.

Un bărbat de 50 ani a fost transportat la Spitalul Universitar şi altul de 33 de ani a fost transportat la Spitalul Floreasca. ISU BIF transmite că ambele victime sunt conştiente.

De asemenea, se încearcă extragerea celui de-al treilea muncitor.

Potrivit informaţiilor furnizate pompierilor de şeful echipei care executa lucrările, este posibil ca alţi doi muncitori să fie acoperiţi integral de pământ.

Pompierii fac eforturi pentru căutarea celorlalţi doi dispăruţi şi, concomitent, se stabilizează malurile şanţului, care are peste 2 metri adâncime.