Doar 5% din multinaţionale au acordat bonusuri cuprinse între 100 şi 400 de lei pentru angajaţii care lucrează de acasă. Bonusul de telemuncă înlocuieşte cafeaua, apa şi decontul transportului - beneficii oferite de companii înainte de pandemie

Autor: Adelina Mihai 03.08.2021

Un număr de 20 multinaţionale de  pe piaţa locală au oferit angajaţilor beneficii pentru telemuncă, valoarea medie a bonusurilor fiind cuprinsă între 100 şi 400 de lei, arată re­zultatele unui sondaj realizat de firma de consultanţă în resurse umane Mercer, parte a grupului Marsh Mercer Benefits. Mercer a realizat anul acesta un studiu de re­munerare pe un eşantion de 410 par­ticipanţi din 15 industrii. Totuşi, au fost companii care au acordat şi sume mai mici telesalariaţilor.

„Am primit în luna iunie o informare de la departamentul de resurse umane prin care ni s-a adus la cunoştinţă că vom primi suma de 50 de lei pe lună în plus faţă de sa­lariu pentru că lucrăm de acasă, se pare că e un bonus pentru consumul de electricitate. Orice beneficiu de acest tip este binevenit, mai ales că de când lucrez de acasă am observat că îmi vine mai mare factura la lumină“, spune Andrei, 35 de ani, care lu­crează într-o companie IT de pe plan local.