ZF Live. Nicoleta Radu, director general al PAID. Patru din cinci români nu au locuinţa asigurată împotriva dezastrelor naturale, aşa cum cere legea. Autorităţile locale au datoria de a informa publicul cu privire la asigurările de locuinţă obligatorii

Autor: Iulia Apostoiu 04.08.2021

România face parte dintre puţinele state care au o lege care indică nevoia unei asi­gurări de locuinţă obligatorii, însă din 9,1 mi­lioane de locuinţe înregistrate de Institutul Naţional de Statistică, doar 1,8 milioane sunt asigurate împotriva dezastrelor, ceea ce înseamnă că 4 din 5 români nu au o asigurare de locuinţă obligatorie.

Nicoleta Radu, director general al firmei de asigurare-reasigurare PAID (Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale), este de părere că trebuie să existe o colaborare cu autorităţile locale în ceea ce priveşte informarea cetăţenilor cu privire la aceste asigurări, altfel, în cazul unui dezastru naţional, statul român va fi cel care va plăti sumele de reconstrucţie.

„Încercăm să îi motivăm pe toţi să participe; de la primari, preşedinţi de consilii judeţene şi prefecţi. Considerăm că toţi au un rol important, unii îl înţeleg, alţii mai puţin, dar noi avem răbdare şi credem că într-un final toţi ne vom alinia la acest scop, care este un scop naţional, acela de a-i informa pe români că e obligatoriu să-şi asigure locuinţele“, a declarat Nicoleta Radu în cadrul emisiunii de business ZF Live.