Suedezii de la Ikea: Construcţia magazinului de la Timişoara durează un an

Autor: Alina-Elena Vasiliu 03.08.2021

Suedezii de la Ikea spun că dezvoltarea magazinului pe care îl fac lângă Timişoara va dura 12 luni, cu variaţii în funcţie de condiţiile din teren.

„Ikea îşi continuă extinderea operaţiunilor în România şi va deschide cel de-al treilea magazin, situat în Dumbrăviţa, judeţul Timiş. În prezent, proiectul este în curs de dezvoltare, iar construcţia magazinului şi a infra­struc­turii necesare durează aproximativ 12 luni, cu un timp suplimentar alocat pentru desfăşurarea activită­ţilor de preconstrucţie. Intervalul de timp depinde de con­diţiile meteorologice, de condiţiile de la sol, de auto­ri­za­ţiile necesare din partea autorităţilor pentru nevoi spe­cifice, dar şi de alte situaţii care pot apărea pe parcurs“, spun reprezentaţii Ikea.

Construcţia a început în primăvara acestui an, iar antreprenor general este, conform datelor din presa loca­lă, firma Baumpartner Baumtechnic.

Terenul pe care se construieşte magazinul Ikea de lângă Timişoara a fost cumpărat de la omul de afaceri Ion Ţiriac în 2019 şi are o suprafaţă de 8 hectare. Tranzacţia a fost estimată la 8 milioane de euro. Pe un teren adiacent este posibil să se dezvolte un magazin Dedeman, potrivit datelor ZF.