Garanti BBVA Leasing a încheiat un acord de împrumut de 10 milioane de euro cu IFC, pentru finanţarea IMM-urilor afectate de pandemie

Autor: Roxana Rosu 03.08.2021

Garanti BBVA Leasing, parte a Grupului Garanti BBVA România, a semnat un acord de împrumut de 10 milioane de euro cu International Finance Corporation (IFC), membră a Grupului Băncii Mondiale, fondurile urmând să fie folosite pentru finanţarea IMM-urilor afectate de pandemie.

Firmele vor putea accesa finanţări pentru a-şi continua operaţiunile, a-şi păstra locurile de muncă şi a-şi accelera redresarea.

"Efectele pandemiei sunt resimţite în întreaga economie, iar întreprinderile, în special IMM-urile, au mare nevoie de susƫinerea noastră. Garanti BBVA Leasing are un parteneriat de lungă durată cu IFC şi a devenit în 2017 prima companie de leasing din România care a finanţat IMM-uri deţinute sau conduse de femei. Acum, în 2021, dorim să ne continuăm strategia tot în această direcţie şi suntem, de asemenea, foarte mândri să avem o misiune aliniată cu IFC, respectiv aceea de a sprijini revenirea la normalitate, post-pandemie", a declarat Okan Yurtsever, Director General, Garanti BBVA Leasing.

Pachetul de finanţare face parte din mecanismul global de finanţare rapidă al IFC pentru COVID-19, în valoare de 8 miliarde de dolari, care are ca scop sprijinirea întreprinderilor private şi a angajaţilor acestora, în urma efectelelor pandemiei de COVID-19 asupra economiei.

"În contextul pandemiei, susƫinerea IMM-urilor este esenţială pentru redresarea economică a României. Prin acest nou acord de împrumut, IFC face încă un pas spre sprijinirea întreprinderilor mici, inclusiv a femeilor antreprenoare, astfel încât acestea să îşi poată dezvolta afacerile şi să creeze noi locuri de muncă", a declarat Vittorio Di Bello, Director Regional IFC pentru Instituţii Financiare din Europa şi Asia Centrală. "Scopul este de a ajuta IMM-urile să depăşească blocajele cauzate de COVID-19, permiţându-le să exploreze noi oportunităţi de business, pe măsură ce ţara îşi revine după o criză fără precedent."

Garanti BBVA Leasing (brandul sub care funcţionează Motoractive IFN SA) face parte din grupul financiar Garanti BBVA România. Grupul reuneşte şi Garanti BBVA şi Garanti BBVA Credite de Consum (marca sub care funcţionează compania Ralfi IFN).

Garanti BBVA România este deţinută de Garanti BBVA Turcia (TGB), al cărui acţionar majoritar este grupul financiar spaniol Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA).