VIDEO. Antreprenorii Radu şi Doina Vîlceanu n-au mai vrut să lupte singuri pentru dezvoltarea pieţei eCommerce şi au vândut pachetul majoritar de acţiuni către polonezii de la Payten / Asseco. Anul trecut îşi evaluau firma între 2,8 şi 4 mil. euro

Autor: Adrian Seceleanu 03.08.2021

Antreprenorii Radu şi Doina Vîlceanu, care deţineau controlul companiei Content Speed - un furnizor de software pentru dezvoltarea de magazine online - au renunţat să mai lupte singuri pentru dezvoltarea pieţei eCommerce şi au cedat pachetul majoritar de acţiuni către Payten, companie de soluţii de plăţi formată prin desprinderea diviziei specializate din cadrul grupului polonez de IT Asseco SEE.

Cele două părţi nu au oferit detalii despre structura tranzacţiei - care acţionari au vândut şi pentru ce preţ – ci au precizat doar că Payten a devenit acţionar majoritar. “Payten achiziţionează pachetul majoritar de acţiuni din ContentSpeed, liderul naţional în servicii software pentru eCommerce”, conform anunţului.
Doina Vîlceanu, CMO şi acţionar cu un pachet de 15% din companie conform datelor de la Registrul Comerţului din februarie 2021, afirma anul trecut, în cadrul emisiunii ZF IT Generation, că firma a fost evaluată, prin oferte de preluare, la sume care au variat între 2,8 şi 4 mil. euro.

În 2020 firma a raportat afaceri de 6,1 mil. lei cu un profit net de 1,1 mil. lei, ambii indicatori fiind în creştere. Acţionarul principal în companie era, în februarie 2021, Radu Vîlceanu – fondatorul proiectului, cu 50% din titluri.

„Focusul companiei este de a urma şi depăşi tendinţele din piaţă, crescând oferta de soluţii de business prin utilizarea tehnologiilor moderne şi a inovaţiei. Prin urmare, ne face o deosebită plăcere să întâmpinăm ContentSpeed în cadrul Payten Group. Împreună cu noul membru al grupului vom putea oferi clienţilor noştri medii şi mari creştere şi performanţa în canalul de vânzare online devenit infrastructură critică pentru orice afacere”, a declarat Gabriel Zainea, Membru al Consiliului de Administraţie ASEE/ Payten şi Coordonator Local  M&A.

„Încă de la înfiinţarea companiei am avut viziunea că eCommerce-ul va deveni un factor important în scalarea şi pregătirea afacerilor din România pentru viitor. Acest parteneriat vine ca o confirmare a eforturilor şi rezultatelor companiei din ultimele două decenii. Dat fiind faptul că facem parte din Grupul Payten, misiunea noastră se va uşura prin accelerarea extinderii la nivel regional, ajutând jucătorii locali să îşi dezvolte afacerile internaţionale şi brandurile externe să intre în piaţa românească în plină expansiune”, a afirmat Radu Vîlceanu, CEO & founder ContentSpeed.