Un grup de acţionari cu 6,6% din Agroserv Măriuţa vrea ca 865.000 de lei din profitul nerepartizat din ultimii ani să meargă în distribuirea de acţiuni gratuite

Autor: Eduard Ivanovici 04.08.2021

Agroserv Măriuţa (simbol bursier MILK), producătorul de lactate care deţine brandul Lăptăria cu Caimac, a anunţat că 23 de acţionari, care deţin 6,6% din companie, solicită introducerea unor noi puncte pe ordinea de zi a Adunării Generale Extraordinare a acţionarilor societăţii (AGEA), programată pentru data de 18 august 2021. Astfel, acţionarii intenţionează ca 865.510 lei să fie direcţionaţi din profitul nerepartizat în anii precedenţi în majorarea capitalului social, în vederea distribuii de acţiuni gratuite. „Emiterea unui număr de 8.655.100 de acţiuni noi cu valoare nominală de 0,1 RON / acţiune şi distribuirea acestora către acţionarii existenţi la data de înregistrare, sub formă de acţiuni gratuite, în proporţie de 5 acţiuni noi la una deţinută”.

De asemenea, o cerere de completare a ordinii de zi a AGEA înaintată de Mădălina Cucan, acţionar majoritar al Agroserv Măriuţa, cu o deţinere de 70,1% din capitalul social al companiei, implică aprobarea achiziţiei de terenuri agricole în limita de 20% din totalul activelor imobilizate ale societăţii, excluzând aici creanţele. Recent, Evergent Investments (fosta SIF Moldova) a intrat în acţionariatul Agroserv Măriuţa, cu o participaţie de 5,11%. Potrivit datelor realizate de ZF pe baza raportărilor de la bursă, Evergent a cumpărat 88.500 de acţiuni MILK într-o tranzacţie de circa 5,3 milioane de lei. MILK se tranzacţiona ieri la 62,6 lei, echivalentul unei capitalizări de 107 mil. lei.