Inspectoratul de Stat în Construcţii a aflat, la o zi după moartea celor doi muncitori pe un şantier din centrul Capitalei, că lucrările nu aveau autorizaţie de construire. Câte astfel de cazuri mai sunt pe şantiere?

Autor: Alina-Elena Vasiliu 04.08.2021

Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC) a verificat abia a doua zi după moartea celor doi muncitori pe un şantier din centrul Capitalei legalitatea lucrărilor derulate acolo, iar constatarea a fost că şantierul nu avea autorizaţie de construire.

„Inspectorii au constatat că lucrările de construcţii se execută fără obţinerea în prealabil a unei autorizaţii de construire şi fără proiect tehnic, verificat în condiţiile legii de un verificator de proiecte atestat”, a spus inspectorul general de la ISC Romulus Bulacu la solicitarea ZF.

El adaugă că inspectorii vor finaliza acţiunea de control şi inspecţie prin întocmirea unui proces verbal de control prin care vor dispune oprirea execuţiei lucrărilor de construcţii şi expertizarea tehnică a lucrărilor de construcţii executate cu încălcarea prevederilor legale, privind influenţa acestora asupra construcţiilor existente.

„Pentru execuţia lucrărilor de construcţii cu încălcarea prevederilor legale, vor fi aplicate factorilor responsabili sancţiunile contravenţionale prevăzute de Legea nr.10/1995 privind calitatea în construcţii”, a adăugat Romulus Bulacu.