ZF indexul milionarilor la Bursa de Valori Bucureşti: cine sunt cei mai mari 100 de deţinători de acţiuni, cu portofolii de 14 mld. lei. Pe primul loc, Ştefan Vuza de la Chimcomplex cu 2,7 mld. lei, urmat de Zoltan Teszari de la Digi cu 2,2 mld. lei, Victor Căpitanu şi Liviu Diaconescu de la One, fiecare cu câte 832 mil. lei. Daniel Dines, pe locul 19

Autor: Liviu Popescu 05.08.2021

88 de bărbaţi şi 12 femei Jumătate din portofoliul de circa 14 mld. lei, la primii cinci investitori.

Pe fondul unei exuberanţe la Bursa de Valori Bucureşti pe care nimeni nu o aştepta, cu câteva listări antreprenoriale pe săptămână, Ziarul Financiar începe de astăzi „ZF Indexul milionarilor la Bursă“, un proiect care va fi actualizat periodic şi care îi va aduce în prim-plan pe cei mai mari 100 de antreprenori şi investitori de la bursa românească.

Astfel, ZF va prezenta tri­mestrial evoluţia portofoliilor pu­blice ale celor mai mari 100 de antreprenori şi investitori de la bursa locală, fie că sunt acţionari cu deţineri majoritare la companii de câteva miliarde de lei sau că sunt investitori cu deţineri de 10-15%, dar care le dau statutul de „milionar în lei“. Calculele ZF arată că pe baza celor mai recente preţuri de tran­zacţionare, cei mai mari 100 de investitori de la Bursa de Valori Bucureşti au portofolii cumulate de aproximativ 14,3 miliarde de lei, din care jumătate revine doar primilor cinci.