Rihanna, cea mai bogată cântăreaţă din lume, intră oficial în clubul miliardarilor, cu o avere netă de 1,7 miliarde de dolari. Majoritatea averii nu îşi are originea în industria muzicală

Autor: Eduard Ivanovici 05.08.2021

Artista Robin Rihanna Fenty a intrat oficial în clubul miliardarilor, conform unui raport al revistei Forbes. Cântăreaţa deţine în prezent o avere netă de 1,7 miliarde de dolari, fiind a doua cea mai bogată femeie entertainer din lume, după Oprah Winfrey, şi cea mai bogată cântăreaţă la nivel mondial.

Deşi Rihanna, 33 de ani, şi-a început cariera în industria muzicii, vânzând aproximativ 250 de milioane de albume, cel mai important catalizator al averii sale constă în Fenty Beauty, un brand de articole de machiaj lansat în 2017.

Brandul este un joint venture de tip 50-50 cu gigantul de lux LVMH, producătorul genţilor Louis Vuitton, condus de Bernard Arnault, al treilea cel mai bogat om din lume, cu o avere de  179 de miliarde de dolari, potrivit indicelui Bloomberg Billionaires.

Produsele Fenty Beauty, vândute online şi în locaţiile Sephora (deţinute tot de LVMH), au fost un succes instant. LVMH a raportat venituri de 550 de milioane de dolari în primul an calendaristic al brandului – 2018.

Rihanna s-a bucurat de succes şi în industria dedicată lenjeriei intime. Linia sa Savage x Fenty, creată în 2017, a atras anul acesta finanţări de 115 milioane de dolari, obţinând o evaluare de 1 miliard de dolari.