Cele mai mari zece riscuri identificate de manageri în 2021: întreruperile de activitate, o nouă pandemie şi incidentele cibernetice, la vârf

Autor: Cristina Roşca 06.08.2021

Studiul realizat de compania de asigurări Allianz a fost făcut pe aproape 2.800 de respondenţi din 92 de ţări şi activi în 22 de sectoare industriale.

Circa 40% dintre executivii din mediul de afaceri consideră că cele mai mari riscuri în acest an pentru business sunt întreru­pe­rile de ac­tivitate, o nouă pandemie şi inci­den­tele ci­ber­netice. Aceasta este ordinea pe podium într-un top zece al celor mai des men­ţionate riscuri de către manageri, clasa­ment realizat de Allianz Global Corporate & Specialty.

Posibilitatea întreruperii activităţii din cau­za unor perturbări ale lanţului de distri­bu­ţie sau din alte motive reprezintă riscul cel mai des invocat de manageri, fiind con­si­derat mai probabil un astfel de eveniment ca anul trecut. Această situaţie poate fi ex­plicată prin faptul că deja există perturbări ale lanţului de dis­tribuţie în mai multe in­dus­trii – de la bi­ciclete şi auto la electrocasnice.