ZF Bankers 2021. Florin Ilie, deputy CEO la ING: Perspectiva economică, lichiditatea din piaţă, toţi indicatorii arată o creştere a creditării

Autor: Mircea Nica 07.08.2021

Apetitul de risc al băncilor a rămas cel puţin acelaşi sau chiar a crescut, în timp ce economia creşte foarte puternic, iar „riscul“ este ca economia să crească mai mult decât aşteptările, cu 7-10%, a spus Florin Ilie, deputy CEO & head of wholesale la ING Bank, în cadrul ZF Bankers Summit 2021.

„Apetitul de risc al băncilor a rămas cel puţin acelaşi, dacă nu a crescut un pic. Econo­mia creşte foarte puternic, iar riscul este să creas­că mai mult decât ne aşteptăm. Locurile de muncă o duc foarte bine. Băncile au lichi­ditate în exces, iar perspectiva economică, lic­hi­ditatea din piaţă, toţi indicatorii, pe ter­men scurt şi mediu, arată o creştere a creditării“, a spus Florin Ilie.

Din punctul de vedere al ING, banca a crescut, creşte şi piaţa, iar estimarea pe zona corporate este că piaţa a crescut cu 12-13%, în termeni euro, consideră oficialul ING Bank.