BRK Financial Group, singurul broker listat la bursa românească, a încheiat un plasament privat de obligaţiuni prin care a atras fonduri de 25 milioane lei, la o dobândă de 7,6% pe an

Autor: Roxana Rosu 06.08.2021

BRK Financial Group (simbol bursier BRK), singurul broker listat la bursa românească, a încheiat un plasament privat de obligaţiuni, în valoare de 25 milioane lei, la o dobândă de 7,6% pe an.

In cadrul plasamentului au fost colectate ordine care au reflectat o subscriere de 106,283%, dar rata de alocare va fi de 94,08%, a anunţat BRK la Bursă.

Fondurile obţinute vor asigura capitalul de lucru pentru extinderea activităţtii de market-making şi pentru diversificarea portofoliului de produse structurate şi alte activităţi de investiţii.

Obligaţiunile vândute sunt corporative, negarantate, neconvertibile, cu o maturitate de 5 ani. Cuponul este de 7,6% pe an.

Plasament privat de obligaţiuni s-a derulat în perioada 2-13 august. Operaţiunea de finanţare a primit aprobarea acţionarilor în AGEA din 26 aprilie 2021.

BRK Financial Group are 119 mil. lei capitalizare. De la începutul anului, acţiunile BRK înregistrează o creştere de 332%, pe fondul unor tranzacţii de 76 mil. lei, arată datele BVB.