Gigantul bancar JPMorgan, condus de Jamie Dimon, care şi-a exprimat în repetate rânduri scepticismul cu privire la industria crypto, deschide discret accesul la şase fonduri cu expunere pe criptomonede

Autor: Eduard Ivanovici 08.08.2021

Fără surle şi trâmbiţe, JPMorgan Chase a început să le ofere acces clienţilor diviziei de wealth management la şase fonduri cu expunere pe criptomonede în ultima lună, transmite CNBC.

Recent, consultanţilor financiari li s-a permis să plaseze clienţii reprezentaţi de bănci private într-un nou fond de Bitcoin creat alături de firma NYDIG, specializată în crypto, conform unor surse citate de publicaţia americană. Fondul este aproape identic cu cel pe care îl oferă NYDIG clienţilor din cadrul băncii rivale Morgan Stanley.

În ultima lună, JPMorgan a oferit acces către alte patru fonduri de la Grayscale Investments şi unul de la Osprey Funds: Grayscale Bitcoin Trust, Grayscale Bitcoin Cash Trust, Grayscale Ethereum Trust, Grayscale Ethereum Classic Trust şi Osprey Bitcoin Trust.

Ştirea iese la iveală în condiţiile în care Jamie Dimon, CEO-ul JPMorgan, şi-a exprimat în mai multe rânduri dezacordul cu privire la utilizarea Bitcoinului şi altor active digitale.

Goldman Sachs vrea să creeze un ETF dedicat acţiunilor blockchain şi proiectelor de finanţe descentralizate (DeFi) 

Mişcările efectuate de JPMorgan, cea mai mare bancă din SUA în funcţie de active, arată în mod clar că reticenţa pe care a prezentat-o în ultimii ani Wall Street-ul cu privire la criptomonede s-a încheiat. Decizia luată de JPMorgan vine în urma unor mişcări similare efectuate de Morgan Stanley şi Goldman Sachs, iar sute de instituţii bancare mici intenţionează să facă la fel.

Cea mai mare bancă din Statele Unite vrea să ofere un fond de Bitcoin clienţilor înstăriţi ai companiei

În timp ce Dimon a numit Bitcoinul o „fraudă” care nu se va încheia cu bine, au existat semne conform cărora CEO-ul începe să îşi schimbe părerea. Banca a fost presată anul acesta de clienţii care vor expunere pe Bitcoin şi de unii angajaţi care au reflectat asupra momentului în care compania va îmbrăţişa piaţa crypto.