Creşteri de până la 130% în luna iulie ale traficului pe aeroporturile din ţară: zborurile charter deţin o pondere de 16% din totalul zborurilor

Autor: Miruna Diaconu 14.08.2021

♦ Aeroporturile din Cluj-Napoca şi Timişoara ocupă locurile doi şi trei între terminalele de zbor din România, după Otopeni.

Aeroporturile din Cluj şi Timişoara au înregistrat creşteri de până la la 130% ale traficului în luna iulie a acestui an comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut. De asemenea, la această creştere a constribuit şi numărul mai mare al charterelor, având o pondere de până la 16% în luna iulie.

Astfel, Aeroportul Internaţional Avram Iancu din Cluj în luna iulie a fost utilizat de aproape 216.000 persoane, în creştere cu 66% faţă de luna iunie a acestui an. Creşterea arată astfel că luna iulie este una dintre cele mai bune luni pentru traficul aerian de la începutul pandemiei, în contextul în care iunie 2021 avea o creştere impresionantă faţă de aceeaşi lună a anului trecut.

De asemenea, ponderea zborurilor charter în totalul traficului de pe aeroportul din Cluj a fost în luna iulie de 13%, iar pentru luna august procentul este aşteptat să crească până la 14%. Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, ponderea charterelor în totalul zborurilor s-a dublat. Totodată, relaxarea restricţiilor  a însemnat o creştere considerabilă a călătoriilor în afara ţării.