Frank Hajdinjak, Adrem: Lipsa forţei de muncă va fi un blocaj major în tranziţia energetică. Hajdinjak a preluat strategia de dezvoltare a grupului antreprenorial Adrem, după 15 ani în care a condus E.ON România

Autor: Roxana Petrescu 09.08.2021

Tranziţia energetică va aduce un val de investiţii, iar furnizorii de soluţii sunt în pole-position pentru a beneficia de această oportunitate imensă. Însă lipsa forţei de muncă se poate transforma într-un blocaj naţional, crede Frank Hajdinjak, unul dintre cei mai longevivi expaţi locali, aflat la cârma operaţiunilor E.ON România timp de 15 ani.

Anul acesta, Hajdinjak a făcut pasul spre un business antreprenorial, Adrem, grup activ în piaţa de soluţii energetice şi automatizări industriale.

„România este, în general, bine pregătită să atingă obiectivele Fit for 55 (pachetul de măsuri prin care se transpune în legislaţie programul Green Deal). Cu toate acestea, văd o problemă majoră cu disponibilitatea şi calificarea forţei de muncă. Acesta va fi un blocaj major“, spune Hajdinjak, în calitate de chief strategy and transformation officer al grupului Adrem.

În perioada 2005-2019, Hajdinjak a condus operaţiunile E.ON România, grup cu un business de 1,2 miliarde de euro, axat pe distribuţia şi furnizarea de energie şi gaze naturale mai ales în zona de nord a României. După o perioadă de pauză, Frank Hajdinjak s-a întors anul acesta în business, dar de data aceasta în cadrul Adrem, grup activ în piaţa de soluţii energetice şi automatizări industriale, cu 1.500 de angajaţi şi un business de circa 45 de milioane de euro, în spatele căruia se află fraţii Corneliu şi Adrian Bodea.