Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Ştefan Surcel, investitor la Bursă: Am marcat un profit de 50% la Banca Transilvania. Îmi fac cu ochiul Agroserv, Norofert şi One United

Autor: Eduard Ivanovici 10.08.2021

Ştefan Surcel, investitor pe piaţa de capital, a fost prezent în cadrul ediţiei din 9 august a emisiunii ZF Deschiderea de Astăzi pentru a discuta despre portofoliul său de investiţii, efervescenţa de la Bursa de Valori din Bucureşti şi oportunităţile pe care le reprezintă pieţele externe, în contextul în care societăţile locale şi interna­ţionale continuă să îşi publice rezultatele din prima jumătate a anului.

„În momentul de faţă, portofoliul meu este format în proporţie de 100% din companii străine. Singura companie listată la BVB era Banca Transilvania, însă am vândut recent şi deţinerea la ei, marcând un profit de circa 50%. În urmă cu aproximativ un an, am cumpărat când preţul era undeva la 2 lei. Încă nu am investit profitul, însă planul ar fi să îl orientez către bursele străine. Pe de altă parte, am observat în ultimele luni o efervescenţă destul de mare pe bursa locală. Au apărut tot felul de jucători noi din in­dustrii diferite şi cred că lucrul acesta va atrage un pic de tracţiune, deci va aduce investitori noi la bursă. Aşa că aş putea plasa banii într-o companie locală“, spune Ştefan Surcel. Banca Transilvania (simbol bursier TLV), cea mai mare instituţie de credit de pe piaţa locală, a ajuns la o capitalizare record de 16,5 miliarde de lei (peste 3,3 miliarde de euro), în creştere cu circa 30% de la începutul anului.