Drumul către revenire? În iulie, traficul aerian s-a aflat la cel mai înalt nivel de la începutul acestui an: scădere de doar 18% faţă de aceeaşi perioadă din 2019

Autor: Miruna Diaconu 10.08.2021

♦ Potrivit datelor Eurocontrol, în data de 8 august au fost înregistrate circa 484 de zboruri pe aeroporturile din ţară. România numără în prezent 16 aeroporturi.

În luna iulie a fost înregistrat cel mai înalt nivel al traficului aerian de la începutul acestui an, conform datelor de la Organi­za­ţia Europeană pentru Siguranţa Navigaţiei Ae­riene, cunoscută drept Eurocontrol. Ast­fel, luna trecută scăderile s-au situat în­tre 22% şi 18% faţă de anul 2019, ultimul an fără evenimente majore pe piaţa aviatică.

Eurocontrol analizează zilnic evoluţia traficului aerian, iar cele mai mici scăderi din anul 2021 au fost înregistrate pe 25 iulie şi pe 8 august, fiind scăderi de 18%. Însă, pe data de 25 iulie au fost înregistrate 491 de zboruri pe aeroporturile din ţară, pe când în data de 8 august au fost doar 484 de zboruri.

România are 16 aeroporturi, iar la această numărătoare se află şi Aeroportul Delta Dunării din Tulcea, care, conform site-ului aeroportului, nu are nicio rută de zbor înregistrată pe acest terminal.