Top 20 cei mai mari angajatori din economie. Opt din 20 de companii sunt din comerţ

Autor: Ramona Cornea 15.08.2021

♦ Mega Image a avut cea mai mare creştere a numărului de angajaţi în 2020 faţă de 2019, de circa 24%. Retailerul a deschis 90 de unităţi noi anul trecut ♦ Cea mai mare scădere a numărului de angajaţi din top 20 a fost înregistrată de Yazaki România, de circa 9,5% ♦ Automobile Dacia, al doilea cel mai mare angajator din economia locală, a avut cu 7% mai puţini angajaţi în 2020 faţă de anul precedent.

Clasamentul celor mai mari 20 de angajatori din economia locală a fost dominat de companiile din comerţ anul trecut, conform datelor de pe platformă de analiză financiară Confidas.ro, centralizate de Ziarul Financiar. Astfel, dintre companiile incluse în top, opt au ca sector de activitate comerţul, respectiv Profi, Kaufland, Dedeman, Mega Image, Carrefour, Lidl, Auchan şi Rewe România, grupul care controlează lanţul de magazine Penny.

„Comerţul reprezintă în primul rând retailul alimentar, care nu a avut de suferit de pe urma închiderii magazinelor fizice, ba chiar a angajat în mod accelerat, urmat de retailul non-alimentar. Au rămas în topul angajatorilor şi al consumatorilor pentru că s-au orientat către abordarea omni-channel, şi-au construit branduri de încredere, produse bio/eco, sănătoase, au pus la punct sisteme de digitalizare şi sustenabilitatea. Companiile din retail food au fost şi sunt fruntaşe la numărul angajărilor. Astfel, consumatorii s-au înmulţit şi companiile au tot făcut angajări pentru a face faţă cererii“, a explicat pentru ZF Sorina Faier, managing partner al companiei de recrutare Elite Searchers.