Grupul Alexandrion estimează afaceri de 500 mil. euro în următorii cinci ani în România

Autor: Cristina Bellu 10.08.2021

Alexandrion Group, cel mai mare producător local de băuturi spirtoase, cu o cifră de afaceri de aproape 955 de milioane de lei în 2020, şi-a bugetat investiţii de 600 mil. euro în construcţia a opt distilerii pe mai multe continente şi extinderea reţelei de distribuţie pe toate pieţele externe ȋn care există oportunităţi de dezvoltare.

Investiţiile vor genera afaceri de  2 miliarde de euro la nivelul întregului business, în următorii cinci ani, din care în România, cifra de afaceri va atinge 500 de milioane de euro, transmit reprezentanţii companiei.

“În România vom construi o nouă distilerie pentru distilarea vinarsului Brâncoveanu, dar şi a altor distilate de vin, la Tohani (jud. Prahova). Vom construi, de asemenea, o altă mare distilerie pentru distilarea ȋn special a primului whisky single malt românesc pe care ȋl vom lansa curând ȋn ediţie limitată. (…) Acest whiskey este produs la distileriile Alexandrion Saber 1789 din regiunea Dealu Mare, judeţul Prahova, iar ȋn perioada următoare vom face investiţii ȋn creşterea de 3-4 ori a capacităţii de producţie pentru acest produs”, spune Nawaf Salameh, Preşedintele şi fondatorul Alexandrion Group.

Compania plănuieşte o extindere accelerată pe pieţele externe, urmând ca în viitorul apropiat să construiască trei distilerii de dimensiuni foarte mari, ȋn două ţări din Europa, unde va produce băuturi naţionale, specifice pieţelor respective.

“Alexandrion Group are planuri de dezvoltare foarte mari. Expansiunea noastră globală nu se va limita la Europa, America de Nord sau America Latină. Vom pătrunde ȋn toate cele 248 de ţări ale lumii. Plănuim să construim facilităţi de producţie, să ȋnfiinţăm sau să achiziţionăm firme de distribuţie şi să deschidem magazine ȋn toate ţările ȋn care identificăm oportunităţi de dezvoltare şi public ţintă”, adaugă Nawaf Salameh.

Pe piaţa din SUA, compania construieşte deja două distilerii, ambele localizate ȋn New York, ȋn zonele Carmel şi Fishkill, iar potrivit oficialilor Alexandrion, distileria din Carmel va ȋncepe activitatea de producţie anul viitor.

Alexandrion Group este lider în producţia şi distribuţia de vinuri şi băuturi spirtoase din România şi singurul producător de single malt din ţară. Grupul este format din Distileriile Alexandrion şi Distileriile Saber 1789.