Restricţiile din Turcia şi Grecia cresc cererea pentru litoralul românesc: Gradul de ocupare pentru luna septembrie este deja de peste 50%

Autor: Miruna Diaconu 10.08.2021

​Noile restricţii de călătorie şi anume intrarea Greciei, Franţei şi Spaniei pe lista roşie, cât şi a Turciei pe cea galbenă, reprezintă pentru litoralul românesc o creştere considerabilă a cererii. Astfel, numărul rezervărilor în staţiunile de la malul mării s-a dublat faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, gradul de ocupare fiind de peste 50% a locurilor din hoteluri şi pensiuni, conform unei analize a agenţiei de turism Litoralulromânesc.ro.

După data de 15 august, vârful sezonului estival, tarifele pe litoral încep să scadă, iar de la 5 septembrie începe programul Litoralul pentru Toţi, în cadrul căruia reducerile sunt chiar şi de 70%  în comparaţie cu preţurile înreigstrate în august.

“Este un scenariu care se repetă în fiecare toamnă: vremea bună - pentru că sezonul cald tinde să se extindă până spre începutul lunii octombrie - şi preţurile mai mici îi determină pe mulţi români să meargă la mare în prima lună a toamnei. Anul acesta, au încă un motiv să opteze pentru litoralul românesc: restricţiile apărute în destinaţii clasice de vacanţă – Grecia, Turcia, Spania, Franţa - şi regulile mai drastice de care trebuie să ţină cont turiştii la revenirea din aceste ţări îi determină pe mulţi să-şi regândească planurile de călătorie”, afirmă Ionuţ Nedea, CEO Litoralulromanesc.ro.

În luna septembrie, o noapte de cazare pentru două persoane costă de la 73 de lei la un hotel de 2 stele din staţiunea Saturn. În Eforie Nord, la un hotel de 3 stele, camera costă 85 de lei pe noapte, sejur de minimum 4 nopţi. În staţiunea Venus, la o unitate de 3 stele, o noapte de cazare în cameră dublă cu mic dejun este 143 de lei. În nordul litoralului, la Mamaia, o noapte de cazare pentru două persoane la un hotel de 3 stele fără mic dejun ajunge la puţin peste 100 de lei.

„Sunt, în principal, două mari categorii de turişti care accesează pachetele din programul Litoralul pentru Toţi: pe de o parte, cei cu bugete mai mici, care nu au reuşit să meargă la mare în plin sezon şi vor să profite de tarifele bune din această perioadă. Pe de altă parte, avem foarte mulţi turişti care vor să se bucure de o a doua vacanţă la Marea Neagră, la final de sezon, şi rezervă sejururi de 4-5 zile”, adaugă reprezentantul Litoralulromanesc.ro.