Traderul de cereale RDF Arad, condus de Florin Deznan, a investit 5,7 mil. euro în creşterea capacităţii de depozitare şi în noi utilaje agricole

Autor: Florentina Niţu 13.08.2021

RDF, unul dintre principalii pro­du­că­tori şi traderi de cereale din Banat, cu afa­ceri de peste 100 mil. lei în 2020 (peste 20 mil. euro) şi circa 2.000 de hec­tare cultivate, a investit 5,7 mi­lioane de euro în creşterea capaci­tăţii de depo­zitare şi în noi utilaje agricole, potrivit reprezentanţilor companiei.

„Investiţiile fac parte din strategia noastră de a creşte comerţul cu ce­reale, de a dezvolta ramura de pro­ducţie de seminţe şi de a ne diversifica li­niile de business. Prin aceste in­vestiţii am reuşit să creştem capa­citatea de depozitare de la 10.000 la 42.000 tone şi cantitatea de seminţe pro­duse, şi nu în ultimul rând, să redu­cem costurile“ a spus Florin Deznan, CEO, RDF Arad. În ultimul an, preţul cerealelor a ajuns la ma­xime record, datorită creşterii cererii la nivel global şi a scăderii producţiei din cauza secetei agricole din 2020. Fap­tul că au spaţii de depozitare, îi aju­tă pe fermieri să păstreze cerealele şi aleagă momentul oportun pentru vân­zare, ci nu să le vândă imediat după recoltare, când preţul este mai mic.