Premierul Florin Cîţu: Niciun moment nu m-am gândit să îmi dau demisia

Autor: Laura Buciu 14.08.2021

Premierul Florin Cîţu a declarat, sâmbătă, că de la momentul izbucnirii scandalului legat de faptul că a făcut închisoare în SUA nu s-a gândit niciun moment să îşi dea demisia. Cîţu a spus că a discutat şi cu preşedintele Klaus Iohannis.

Cîţu a remarcat că în spaţiul public a rămas greşeala sa făcută acum aproape 21 de ani în SUA.

Întrebat dacă atunci când a solicitat certificatul ONRNISS a declarat ceea ce s-a întâmplat în SUA, Florin Cîţu a spus că, în România, preşedintele, premierul, miniştri, nu se face cerere pentru ONRNISS. „Avem acces la aceste informaţii fără a face cerere”.

Întrebat dacă Ludovic Orban şi Klaus Iohannis au fost informaţi despre acest incident, premierul a spus că nu a adus în discuţie acest eveniment petrecut în urmă cu 21 de ani în SUA.

„Nu am adus în discuţie acest lucru faţă de domnul preşedinte. În ceea ce îl priveşte pe domnul Ludovic Orban, un coleg mi-a spus că acum câteva luni de zile i-a arătat această hârtie şi i-a spus că o are. Deci, presupun că avea această informaţie”, a spus Cîţu.

Întrebat, în continuare, dacă a discutat, între timp, cu preşedintele Klaus Iohannis, Florin Cîţu a răspuns afirmativ.

„Am discutat cu domnul preşedinte şi dânsul este foarte clar. Aceasta nu este o situaţie penaă. Bineînţeles că sunt legislaţii diferite în România şi în SUA. (...) Am discutat cu domnul preşedinte şi despre acest subiect, şi despre rectificare şi mai multe subiecte”.

Florin Cîţu a fost întrebat dacă de la momentul izbucnirii scandalului s-a gândit vreun moment să îşi dea demisia, iar el a răspuns: „Nu! Niciun moment”.