Premierul Florin Cîţu îl propune pe Dan Vîlceanu, strategul lui din campania electorală a PNL, pentru Ministerul Finanţelor

Autor: Gabriel Pecheanu 14.08.2021

Dan Vîlceanu este propunerea Florin Cîţu pentru Ministerul Finanţelor. Premierul îi cere lui Ludovic Orban convocarea BPN pentru validarea acestuia.

„O sa îi cer domnului preşedinte să convoace Biroul Politic Naţional. Am o propunere... Am văzut că domnia sa a făcut deja câteva propuneri. Propunerea mea este Dan Vîlceanu pentru Ministerul Finanţelor”, anunţă, sâmbătă, Florin Cîu.

Deputatul Dan Vîlceanu a fost între 2006 şi 2009 preşedintele Organizaţiei de Tineret a PSD din judeţul Gorj, preşedinte PDL Gorj, iar din 2015 este preşedinte PNL Gorj.

Preşedintele PNL şi şeful Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, spunea că nu înţelege de ce premierul Florin Cîţu stă 45 de zile în funcţia de ministru interimar al Finanţelor, în condiţiile în care PNL „are o mulţime de specialişti de valoare” în domeniul finanţe-buget.

„Aşa cum am declarat şi înainte de revocarea domnului ministru Nazare, să vă uitaţi la datele bugetare şi veţi vedea că nu există absolut niciun fel de motiv pentru revocarea ministrului Finanţelor. De altfel, nici acum nu înţeleg de ce premierul spune că stă 45 de zile, în condiţiile în care PNL are o mulţime de specialişti de valoare în domeniul finanţe-buget, care ar putea să gireze, ca titulari, portofoliul. De la Bogdan Huţucă, Sebastian Burduja, Lucian Heiuş, avem o echipă extrem de puternică în zona de finanţe publice şi personal nu înţeleg de ce trebuie să stea premierul 45 de zile”, menţiona Orban.