OTP Bank România a terminat prima jumătate a anului 2021 cu un profit de 27 mil. lei, în creştere cu 50%, în timp ce activele băncii au ajuns la 15,9 mld. Lei

Autor: Cristina Bellu 16.08.2021

♦ Gyula Fatér, OTP Bank România: Piaţa exprimă o nevoie solidă de finanţare, iar programele noastre de investiţii, în zona operaţională, digitalizare sau dezvoltare de produs, au exact acest scop, de a atrage noi clienţi şi de adaptare constantă a ofertei.

OTP Bank, subsidiara de pe piaţa ro­mâ­nească a celui mai mare grup ban­car din Ungaria, a înregistrat în pri­mul semestru un profit conso­lidat după impozitare de 27 mil. lei, mar­când o creştere de aproa­pe 50% faţă de primul semestru al anului trecut, no­tează raportul finan­ciar publicat la Budapesta, care prezintă rezultatele con­solidate ajustate în con­formi­tate cu standardele de raportare ale grupului.

„Paşii pe care îi facem cu hotă­râre în programul nostru de creştere la nivel naţional sunt confirmaţi de re­zultatele acestor prime şase luni ale anului. Piaţa exprimă o nevoie solidă de finanţare, iar programele noastre de investiţii, în zona operaţională, digi­talizare sau dezvoltare de produs, au exact acest scop, de a atrage noi clienţi şi de adaptare constantă a ofertei. Corelaţia este di­rectă, cu re­zul­tate fru­moase în ceea ce pri­veşte îm­prumuturile noi sau creşterea pen­tru linia împrumuturilor performan­te, unde suntem deja în linie pentru atin­gerea ţintei de creş­tere pentru acest an“, spune Gyula Fatér, direc­tor general, OTP Bank România.