Familia Mihalescul din Rădăuţi, afaceri de 76 milioane de euro cu distribuitorul de electrocasnice Marelvi. Marelvi deţine depozite în Rădăuţi, Bucureşti şi Deva

Autor: Laurentiu Cotu 16.08.2021

Distribuitorul de electro­casnice Marelvi Impex din Rădăuţi, judeţul Suceava, controlat de familia de antreprenori locali Mihalescul, a raportat pentru 2020 o cifră de afaceri de 366,6 mil. lei (76 mil. euro), în creştere cu apr­o­ximativ 12% faţa de anul an­t­erior, potrivit calculelor ZF pe baza da­telor de la Minis­te­rul Finanţelor. Com­pania a avut anul trecut un profit net de 7,8 mil. lei (1,6 mil. euro), mai mult cu 37% faţă de anul precedent, când Marelvi Impex a realizat un câştig net de peste 5,7 mil. lei (1,2 mil. euro), conform datelor publice. Compania a ajuns anul trecut la un număr mediu de 179 de angajaţi, cu 25 de oameni mai mult decât în 2019. 

Distribuitorul de electrocasnice Marelvi a fost fondat de antre­prenorul local Dumitru Mihalescul acum două decenii şi jumătate, ajungând în pre­zent să dis­tribuie branduri pre­cum Arctic, Beko, Whirl­pool sau Liebherr către aproximativ 500 de magazine, atât in­de­pendente, hiper­marketuri, reţele, ma­gazine online, cât şi pro­du­cători de mo­bilier, potrivit informaţiilor de pe site-ul companiei. Înce­pând din 2016, compania a extins businessul cu o divizie de apa­ratură comercială Liebherr, iar în 2019 a încheiat un parteneriat cu brandul Faber, specialist în domeniul hotelor.