China, în top 5 ţări de unde România importă fursecuri şi biscuiţi

Autor: Florentina Niţu 16.08.2021

Transportul produselor din China în România durează între două şi trei săptămâni pe vapor, astfel că produsele au un termen de valabilitate între o lună şi şase luni, ceea ce înseamnă că „folosesc mai mulţi aditivi alimentari“.

România a importat pro­duse de morărit, de brutărie, de patiserie şi biscuiţi de 218 mil. euro în perioada ia­nuarie - mai 2021, o valoare de 2,3 ori mai mare decât cea a exporturilor pentru aceleaşi produse, po­trivit calculelor fă­cute de ZF pe baza datelor de la Institutul Naţional de Statistică.

Cantitatea importată a fost de 220.000 de tone de produse de morărit, de brutărie, de pa­tiserie şi biscuiţi, iar canti­tatea exportată a fost de 65.000 de tone, conform sursei citate anterior. În ceea ce priveşte pro­dusele de morărit, cele mai mari importuri sunt de la vecinii din Ungaria - fapt ştiut că România trimite grâu şi adu­ce făină sau mălai - şi Bulgaria, iar cele mai multe produse de brutărie, de pati­serie şi biscuiţi au venit în prima parte a acestui an din vestul Europei, din Germania şi Polonia.