Exclusiv ZF. Nemţii au decis pe cine trimit CEO la Bucureşti la Telekom România Mobile: Dina Tsybulskaya, CEO al Telekom Muntenegru. Misiunea pentru următorii doi ani: să vândă compania. Update: Telekom confirmă numele noului CEO

Autor: Adrian Seceleanu 16.08.2021

Grupul german Deutsche Telekom a decis pe cineva numi director executiv al companiei de telefonie mobilă din România, operaţiunea cu care va rămâne după ce francezii de la Orange vor prelua divizia fixă, fostul Romtelecom: este vorba de Dina Tsybulskaya, CEO al subsidiarei Telekom din Muntenegru, au declarat pentru ZF surse din piaţa de comunicaţii.

“Noul CEO va fi Dina Tsybulskaya, CEO al Telekom Muntenegru, numirea urmând să devină operaţională de la data de 1 septembrie. Misiunea noului CEO va fi să pregătească de vânzare compania, obiectivul stabilit fiind ca acest lucru să se întâmplă în următorii doi ani”, au declarat sursele din piaţă pentru ZF.

Dina Tsybulskaya este CEO al Telekom Muntenegru din februarie 2019. Ea şi-a început cariera în industria de telecom în 2007, la Telekom Austria Group, iar apoi a lucrat pentru grupul Turkcell, unde a ocupat diferite poziţii de top management.

Update 16.15

Telekom România a confirmat numele noului CEO, prin intermediul unui comunicat de presă, fără a oferi detalii despre obiectivele mandatului.

"Grupul de companii Telekom Romania anunţă numirea Dinei Tsybulskaya în poziţia de CEO al Telekom Romania Mobile Communications S.A., începând cu data de 1 septembrie 2021, ca urmare a separării Telekom Romania Mobile Communications S.A. (TKRM) şi Telekom Romania Communications S.A. (TKR). Vladan Pekovic îşi va continua mandatul de CEO al Telekom Romania Communications S.A. asigurând o tranziţie lină până la finalizarea tranzacţiei. Doamna Dina Tsybulskaya şi-a început cariera în industria telecomunicaţiilor în 2007, în Grupul Telekom Austria, unde a deţinut poziţia de Marketing Director până în 2012. A continuat în Turkcell Group, deţinând mai multe poziţii de top management în anii 2012–2015, precum Commercial Director, apoi Senior Vice President, iar din 2015 în 2018, poziţia de Executive Director în cadrul operatorului de servicii de telecomunicaţii mobile Life din Belarus. Între 2016 şi 2019 a condus Software Development Supervision Committee al Lifetech Corp. Dina Tsybulskaya a preluat poziţia de CEO al Crnogorski Telekom în 18 februarie 2019. Are experienţă vastă în dezvoltarea strategiei, marketing şi financiar, iar pregătirea sa include instituţii de renume", conform comunicatului.